Wendy Hedegaard-Ost (1976, Amsterdam) is het creatieve brein achter het label Breedz. Ze word geïnspireerd door cultuur, muziek, geschiedenis en mensen. De mode van Breedz is opvallend, kleurrijk, inventief, vrouwelijk, origineel en duurzaam. Het label werkt vaak met gerecyclede middelen. Wat meteen in het oog springt is de combinatie van materialen en de mix van culturen. Lang voordat Afrikaanse invloeden de hedendaagse internationale modewereld veroverde, maakte de ontwerpster al kleding die de schoonheid en de kracht van dit continent laat zien. De naam is een verwijzing naar breathing, want creëren is voor Wendy net als ademen. Dat is altijd zo geweest. 

 

Als 4-jarig meisje is Wendy bezeten van kleding. Alleen heeft de kleuter een andere voorkeur dan de kinderen in haar klas. Ze wil geen kleren die in elke winkel aan de rekken hangen. Het liefst draagt ze traditionele Surinaamse kleding als een kotomisi of de lange jurken van haar tante Bea. Wendy kan niet wachten tot ze zelf rokken en jurken kan maken. Wanneer ze 8 jaar is, mag ze eindelijk achter de machine en naait ze voor het eerst haar eigen kleding. 

Na de middelbare school in Almere studeert Wendy Mode en Kleding op de MTS en werkt daarnaast in boetieks en grote kledingwinkels. Nog steeds speelt het zelf maken van kleding een grote rol in haar leven. De modemaker ontwerpt voor zichzelf en voor anderen. Het blijft niet alleen bij kleding. Ze is geïnteresseerd in het totaalplaatje, de volledige look. Ze blijkt ook creatief te zijn als het gaat om styling, make-up, lichaamshouding en haar. Wendy heeft opdrachten als model, catwalktrainer, kleding -en haarstyliste.

 

De creatieve duizendpoot maakt ook uitstapjes naar andere beroepen. Toch blijft het knagen.  Wendy gaat weer richting de mode. Ze doet mee aan ontwerp wedstrijden, maakt kleding voor theatergezelschappen en particulieren. Rond haar dertigste, inmiddels al moeder van een dochter, besluit Wendy het heft in eigen handen te nemen en haar droom waar te maken. De ontwerpster start  haar eigen kledinglijn. De geboorte van Breedz is een feit.